Mazda6, één van de veiligste gezinsauto’s

New Mazda 6

Dat de vernieuwde Mazda6 een schitterende en elegante all-round performer is die al snel past in uw actieve en veeleisende levensstijl, blijkt al meteen wanneer u plaatsneemt achter het stuur. Nu is ook bewezen dat de grote gezinswagen van Mazda ook tot de veiligste in zijn categorie hoort, met een 5-sterren score voor de Euro NCAP veiligheidstests. Dat maakt van de Mazda6 de beste gezinsauto van het moment voor zij die houden van sportief rijden, rekening houdend met de veiligheid van uw passagiers.

Verbeterde veiligheidstechnologieën helpen de bestuurder

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’, heeft Mazda zijn grote gezinswagen, de Mazda6 extra onder handen genomen en aangevuld met meer geavanceerde i-ACTIVSENSE-veiligheidstechnologieën die bestuurders helpen om potentiële risico’s te identificeren en de kans op schade of letsel te verminderen. Zo werden de functies van de adaptieve led-koplampen verbeterd, terwijl Mazda’s radargestuurde snelheidsregelaar voorliggers bij alle snelheden detecteert en de auto volledig tot stilstand brengt in het verkeer. Bovendien gebruikt het model Mazda’s nieuwe 360° View Monitor, wat erg handig is bij het parkeren.

Nieuwe verwarmingselementen waar de ruitenwissers op de voorruit rusten, dragen bij tot hun vrije beweging kort nadat de auto wordt gestart bij vriestemperaturen. In combinatie met eerder geïntroduceerde veiligheidssystemen laten deze technologieën bestuurders in nog meer omstandigheden genieten van een superieur veiligheidsniveau en zorgeloos rijgedrag.


Passieve veiligheidssystemen beschermen passagiers en voetgangers

Naast al deze innovaties om de bestuurder te helpen om veilig op de baan te gaan, heeft Mazda ook extra aandacht besteedt aan de veiligheid van de passagiers en voetgangers. Zo zijn bijvoorbeeld de motorkap, het schutbord, de voorbumper en het bovenste radiatorrooster ontworpen om de impact met hoofd en benen te verzachten wanneer de auto een voetganger aanrijdt. Bovendien komt de achterkant van de motorkap onmiddellijk omhoog wanneer het systeem een voetganger detecteert om een open ruimte te creëren tussen de motorkap en de motor.

Behalve de verbeterde voetgangersbescherming biedt de nieuwe Mazda6 ook alle passieve veiligheidsvoorzieningen van het vorige model, zoals het uiterst sterke SKYACTIV-koetswerk, de SRS-airbags, de veiligheidsgordels met voorspanners en krachtbegrenzers, voorzetels die schokken in de nek vermijden, een achterbank die voorkomt dat bagage in het interieur terechtkomt, een impact absorberende stuurkolom en ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes.

Al deze verbeteringen maken dus van de nieuwe Mazda6 een van de meest veilige gezinsauto’s die momenteel rondrijdt. Als u uw gezin met een gerust hart wilt laten meereizen, weet u dus waar u terecht kunt.  


bron: mazda.be