Ontdek de nieuwe Mazda CX-3 MY 2018 vol technologische innovaties

Mazda CX3

Bij zijn lancering in 2015 wierp de Mazda CX-3 zich op als de referentie voor een nieuw type van cross-over dat de noties van zijn klasse en segment oversteeg en is zo uitgegroeid tot het op een na meest verkochte Mazda-model op de Europese markt. Voor modeljaar 2018 onderging de nieuwe Mazda CX-3 op verscheidene vlakken technologische evoluties om in te spelen op de feedback van klanten. Met een ontwerp dat de lat voor een radicale stijl en opvallende elegantie een stuk hoger legt, combineert Mazda’s compacte SUV een flexibel interieur met een uitgekiende technologie en aandacht voor details. Lees vooral verder om meer te weten te komen over al deze vernieuwingen in de nieuwe Mazda CX-3 MY 2018.

Design

Hoewel de grootste veranderingen van de nieuwe Mazda CX-3 eerder technologische innovaties zijn, nemen we eerst een kijkje naar de uiterlijke veranderingen van de vernieuwde CX-3. Onze ontwerpers zijn namelijk vertrokken vanuit een hernieuwde focus op traditioneel Japans design, dat overbodige inhoud elimineert om prachtig geperfectioneerde vormen te onthullen. Zowel het exterieur als het interieur zijn daarom herwerkt om overtollige sierelementen te elimineren en een comfortabele, ergonomische interieuromgeving te creëren, met een algemene indruk van gesofistikeerde coherentie en topkwaliteit.

Zo werd bijvoorbeeld een elektrische parkeerrem toegevoegd die een elegantere vorm aanneemt in de cockpit en meer ruimte biedt dan de klassieke handrem. Daarnaast werden er in welbepaalde zones kleuraccenten aangebracht die een algemene sfeer van verfijnde coherentie creëren. De sierranden rond de verluchtingsroosters zijn afgewerkt in Bitter Red, een nieuwe rode tint met meer diepgang, die perfect aansluit bij de nieuwe koetswerkkleur Soul Red Crystal.

Als we naar het exterieur van de nieuwe Mazda CX-3 2018 gaan kijken, is het eerste wat opvalt dat de 2018 Mazda CX-3 een verbeterd design en look heeft met acht horizontale balken en lamellen op het radiatorrooster, die voor nog meer diepgang en verfijning zorgen. Het accentueert het scherpe, afgelijnde koetswerk en zorgt voor een meer volwassen expressie, meer diepte en een kwaliteitsvolle look. Dit geeft, In combinatie met de nieuwe glanzend zwarte afwerking voor de mistlampranden, de ruitstijlen en de zijdelingse sierstrips, de nieuwe Mazda CX-3 een kwalitatievere, hoogwaardigere look.

Tot slot heeft de nieuwe CX-3 een nieuwe koetswerkkleur gekregen, die zowel de nieuwe led-lichtblokken voor- en achteraan, als de nieuwe 18” lichtmetalen velgen beter laten uitkomen. Het gaat om Soul Red Crystal, dat dankzij de intern ontwikkelde laktechnologie TAKUMINURI kan schermen met een levendige, energieke kleurschakering en een afwerking met heldere en weelderige diepgang.

Mazda CX3
PRESTATIES

Met de komst van de nieuwe strengere Euro 6d-temp-emissienormen kwamen sommige autobouwers in de problemen om de norm te halen. Mazda heeft met de invoering van de nieuwe 1.8 SKYACTIV-D-Dieselmotor en onze twee 2.0 SKYACTIV-G-Benzinemotoren ervoor gezorgd dat niet enkel de nieuwe Mazda CX-3 conform is aan deze tests, maar al onze nieuwe wagens. Dankzij deze nieuwe motoren heeft de Mazda CX-3 naast lagere emissiecijfers bovendien ook alertere reacties, een flexibeler, bestuurdergericht rijgedrag en een stillere motorklank.

 

TECHNOLOGISCHE INNOVATIES

Ook de veiligheid in de Mazda CX-3 2018 ging er merkbaar op vooruit. Zo beschikt hij over een opgewaardeerde versie van Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS), dat voetgangers voortaan beter detecteert in het donker. Samen met andere veiligheidsvoorzieningen, zoals de Mazda Radar Cruise Control (MRCC) met stop-startfunctie en de automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, garandeert dit systeem in alle omstandigheden een hoger veiligheidsniveau.

De Mazda CX-3 MY2018 heeft daarbij een breder gamma geavanceerde i-ACTIVSENSE-veiligheidstechnologieën dan zijn voorganger.  Zo beschikt hij over een opgewaardeerde versie van de radargestuurde snelheidsregelaar en combineert een millimetergolfradar met een frontcamera waardoor de minimumsnelheid voor de snelheidsregelaar wordt gereduceerd van 30 tot 0 km/u. Het systeem werkt nu bij alle snelheden en kan de voorligger volgen, zelfs vanuit stilstand. Tot slot beschikt de Mazda CX-3 2018 voortaan over Mazda's 'auto-hold'-functie, die de auto ter plaatse houdt terwijl de bestuurder zijn voet van de rem naar het gaspedaal verplaatst.

Al deze vernieuwingen maken van deze Mazda CX-3 MY 2018 de ideale cross-over om uw gezin veilig mee te vervoeren in een wagen die bovendien goed in het oog zal springen door zijn mooi vormgegeven design.

bron: mazda.be